Het voorjaar nadert en daarmee ook weer het beschilderen en versieren van eieren voor de paas. Hiervoor kunnen natuurlijk de gewone eieren van de kip worden gebruikt, maar veel leuker is het om wat groter formaat eieren te gebruiken, dan is er ook wat meer ruimte voor een afbeelding.

Joke Koelemeijer uit Wormer beschildert al jaren ganzeneieren met aquarelverf en binnenkort kunt u zelf aan de slag in haar atelier tijdens een workshop. In het verleden zijn b.v. workshops gegeven voor een vrouwenclubje, een zussen dag of een vrijgezellenfeestje. Het maakt niet uit waarvoor maar ganzeneieren kun je voor iedere denkbare gelegenheid beschilderen. Als kraam cadeau bijvoorbeeld doet een ganzenei het ook heel goed. Met een beertje en de naam, geboortedatum en gewicht van de baby is het zeer origineel.

Bij ‘de Lijstemaecker’ kunt u  haar kant-en-klaar beschilderde eieren kopen, maar ook ganzeneieren met alleen een ondergrondkleur als u zelf thuis aan de slag gaat.
Openingstijden: donderdag en vrijdag van 10 tot half zes en zaterdag van 10 tot 12 uur. Andere dagen volgens afspraak. Maandag gesloten.

Workshops:  2 maart 14 – 16.30 uur; 16 maart 14 – 16.30 uur. Minimale deelname 4 personen; maximale deelname 8 personen. Kosten incl. materiaal (2 ganzeneieren, verf),  koffie/thee:  € 25 per persoon.

Het atelier is bij ‘de Lijstemaecker’, Oosteinde 1 in Wormer. Telefonisch bereikbaar onder nummer 075-6217068, U vindt ons ook op www.delijstemaecker.nl