Op zondagmiddag 9 februari a.s. kunt u genieten van het gezamenlijk optreden van de Zaanse Big Band en Brassband Eensgezindheid uit Wormer. Het is de eerste keer dat beide bands in rijksmonument De Stoomhal (www.destoomhal.nl) de luisteraars op een geweldige muzikale middag trakteren.

De Zaanse Big Band is al jaren lang een begrip in Zaanstad. Elk jaar geeft de band onder andere acte de presence op Royal Jazz in het Zaantheater in Zaanstad. De Zaanse BigBand is een amateurorkest in de klassieke bezetting. U kunt niet alleen genieten van het samenspel van de Big Band maar ook van verschillende solisten, die het luisteren naar de Zaanse Big Band extra glans geven. Het repertoire van de Zaanse Big Band bestaat uit jazz van componisten als Lennie Niehaus, Glenn Miller, Sammy Nestico, Neal Hefti en diverse andere bekende Amerikaanse arrangeurs. De nostalgische big band swing wordt aangevuld met minder klassieke stukken uit het rock- en latinjazz repertoire.

Brassband Eensgezindheid staat o.l.v. Gertjan Loot. Brassband Eensgezindheid brengt traditiegetrouw zeer gevarieerde muziek ten gehore waaronder het beroemde en overweldigende Macarthur Park uit 1968 van Jimmy Webb. Het lied werd door vele artiesten uitgevoerd, maar van de bekendste versies is die van Donna Summer in 1978 in disco-stijl die de eerste plaats in de Billboard Hot 100 bereikte. Macarthur Park vormt een groot contrast met The last spring van de fameuze Noorse componist Edvard Grieg in een fraai arrangement voor brassband. Ook staan de klassieker Oregon van Jacob de Haan en de Soundtrack highlights uit The lion king op het programma.

Reserveringen kunnen worden gemaakt door een mail te sturen naar secretaris@bbewormer.nl
Na uw reservering liggen de kaarten bij de kassa op naam voor u klaar. Het is aan te raden om er snel bij te zijn, want de belangstelling voor het jaarlijkse Stoomhalconcert is ieder jaar weer enorm.

Aanvang: 15.00 u. Einde concert: circa 17.00 u. De zaal is open om 14.30 u.
Adresgegevens: Rijksmonument De Stoomhal, Pakhuisplein 44, 1531 MS Wormer.

Meer informatie over het concert treft u aan op de websites www.bbewormer.nl en www.zaansebigband.nl.